You are currently viewing Energetikai tanúsítvány készítés szegedi szakemberekkel
Energetikai tanúsítvány készítés szegedi szakemberekkel

Energetikai tanúsítvány készítés szegedi szakemberekkel

Első körben beszéljünk pár szót arról, hogy mi is az az energetikai tanúsítvány, vagy más néven energiatanúsítvány.  Sok mindent lehet olvasni az interneten ezzel kapcsolatban éppen ezért mi most összegyűjtöttünk minden fontosabb infót a meghatározással kapcsolatban. Így mindenki számára érthetővé válik reményeink szerint.

Mi is az az energetikai tanúsítvány vagy energiatanúsítvány?

Az energetikai tanúsítvány egy olyan független szakvélemény, amely tartalmazza az épületünk jelenlegi energia felhasználását. Ezen túl pedig javaslatokat tartalmaz arra vonatkozóan, hogy hogyan lehetne ezt javítani. A dokumentum tíz évig hatályos és olyan szakember végezheti el, aki benne van a Magyar Építész vagy Mérnöki kamara névjegyzékében.  Innen is látszik, hogy az energetikai tanúsítvány elkészítését nem tudja bárki szakszerűen elvégezni. Illetve, hogy olyan dolog, amit nem szabad kontárra bíznunk.

Mikor van szükség az energetikai tanúsítványra?

Az energiatanúsítványra minden olyan esetben szükség van, amikor új épületet építünk, vagy szeretnénk eladni az ingatlanunkat. Ezen túl pedig különböző pályázatokon való részvételhez is elengedhetetlen dokumentum. Ugyanis ebben szereplenek a fejlesztésre vonatkozó javaslatok, amely jó indikátor lehet a pályázat elnyerése esetén.

A Mérnöktender most már szegedi szakemberekkel is együtt dolgozik. Ezt pedig annak érdekében teszi, hogy minél nagyobb területen elérhető legyen az általuk nyújtott minőségi energiatanúsítvány előállítási szolgáltatás. Ennek a hozzáállásnak köszönhetően, egész Csongrád megyét le tudják fedni. A megyében a legtöbb ház a 19. századi árvíz után épült, így bőven van mit fejleszteni az ingatlanokon.

Ha fontos számunkra, hogy kevesebb legyen a rezsiszámlánk ideje készíttetni egy energiatanúsítványt.

Vélemény, hozzászólás?