You are currently viewing Kastély felújítás
Kastély felújítás

Kastély felújítás

Műemlék épületek felújításához válassza Ön is a Nova Burkolat Bt.-t!

Egy kastély felújításának első feltétele, hogy megismerjük a létesítménynek és környezetének jogi szabályozási hátterét. Az esetek többségében a kulturális örökség védelméről szóló 2001. évi LXIV. törvény rendelkezik erről. További tájékoztatás ezzel kapcsolatban az önkormányzat építési és városrendezési szabályzatában kapható.

Kastély felújítás alkalmával különös figyelmet kell fordítani az engedélyezési eljárásokra.

Az engedélyben foglaltaktól eltérő módosítás, avagy az engedély hiánya jelentős bírságot vonhat maga után. Ebből adódóan az épületfelmérés csak az építési szabályok megismerése, az engedélyek megszerzése után kezdődhet el. A cég ezután műszaki dokumentációt készít a létesítményről. A kastély felújításához emellett fontos annak történelmi múltjának ismerete is a restaurátorok részéről. Ismerni kell a korabeli gondolkodásmódot, építési módszereket, anyagokat, szerkezeteket. Egy műemlék felújítása tehát csak a megfelelő felmérés, építéstörténeti kutatás és engedélyeztetés elvégzése után kezdhető meg.

A kastély felújítás mindig rendkívül szigorú szabályozás mellett történik, kérje Ön is a Nova Burkolat Bt. szakértőinek segítségét!

Vélemény, hozzászólás?