You are currently viewing Önjáró ollós emelő
Önjáró ollós emelő

Önjáró ollós emelő

Az önjáró ollós emelő számtalan iparág fontos eszköze. Nevét ollóhoz hasonlító szerkezetéről kapta, kialakítása révén pedig kizárólag függőleges mozgásra képes. Ezen szerkezetek használatával jelentős idő és energia takarítható meg. Felújítási munkálatok során például gyakran látni, hogy a szakemberek állványokkal operálnak, azonban az önjáró ollós emelő ennél gyorsabb és effektívebb megoldás. Platformján több személy, illetve a szükséges szerszámok és egyéb kellékek is könnyedén elférnek. Sőt, igény esetén ez a platform bővíthető is.

Az önjáró ollós emelő az ollós szerkezet révén jelentős stabilitással rendelkezik, kosara egyáltalán nem inog meg a magasban. Az egyik leghasznosabb tulajdonsága, hogy a magasból is irányítható, ezáltal gyorsabb haladást és munkavégzést tesz lehetővé.

Az önjáró ollós emelő kétféle kivitelezésben elérhető. A diesel motoros modellek méretükből kifolyólag inkább kültéri munkára javasoltak. Általában defektmentes gumikkal vannak ellátva, így bármilyen talajon megállják a helyüket. Az elektromos meghajtásúak ezzel szemben inkább beltéri használatra kerülnek bérlésre. Lehetőség van fehér, foltmentes gumikkal is felszerelni őket, ezáltal kiküszöbölhetők a keréknyomok. Ez a típus halkan és füstmentesen dolgozik.

Vélemény, hozzászólás?