OpenOffice vagy LibreOffice? Az örök kérdés, ha alternatívát keres

Bár elsőre egyszerűnek tűnhet a válasz mégis fontos áttanulmányozni néhány szempontot, amikor OpenOffice vagy LibreOffice közül kell választani. Ez azért is hasznos ötlet, mert nem biztos, hogy mindenki rögtön tisztában van a programokkal és azok szolgáltatásaival. Valakinek a prezentációk a nagyon fontosak, valakinek a táblázatok vagy épp az adatbázisok. Azonban ezeket a követelményeket mindkét program teljesíti. Igazán mindegy, hogy OpenOffice vagy LibreOffice a lényeg, hogy valóban jó és hasznos versenytársa lehet a Microsoftnak.

Fontos megemlíteni, hogy az OpenOffice vagy LibreOffice ugyanúgy futtatható Windows, Mac és Linux rendszereken is. Egyszerűen ilyen korlátjai sincsenek a programoknak, így erre sem lehet hivatkozni, hogy miért Microsoftot választana valaki első körben.

Milyen szolgálatások találhatók az OpenOffice vagy LibreOffice rendszerekben, amelyek kiválthatják a Microsoft Office-?

Ami biztos, hogy a Word, Excel, Powerpoint és még az adatbázis is kiváltható a rendszerekkel. Miért fizetne bárki ezekért, ha van ingyenes alternatíva?

Fontos a tájékozódás mielőtt Office rendszert választ magának az ember, azonban engedje mindenki felnyittatni saját szemét és befogadni az újdonságokat.

Vélemény, hozzászólás?